Proč je mosaz nemoderní?

Obsah

Proč je mosaz nemoderní?

Proč je mosaz nemoderní?

Mosaz rozhodně není nemoderní a vyplatí se o ni dobře starat. Přinášíme vám rady a tipy, díky kterým nejen ušetříte peníze, ale i čas. Mosaz je vyrobená spojením mědi, zinku a dalších kovů. Často se špiní, jelikož snadno akumuluje špínu a mastnotu. Přesto se v dávných dobách využívala především mosaz, neboť je odolná a vypadá elegantně.

Jak postupovat při čištění mosazi?

Pokud je oxidace způsobená špínou a chcete ji vyčistit, postupujte stejně jako u čisté mosazi a čistěte pomocí citrónové pasty. Kromě zmíněných metod čištění mosazi existují i takzvané „babské rady“, které zahrnují čištění pomocí kečupu, bílého jogurtu či octa se solí.

Jak čistit výrobek z mosazi?

Výrobek z mosazi je zpravidla velmi křehký, a podle toho se musí volit i správná forma čištění. Někdy můžete zatlačit při čištění více, jindy byste mohli výrobek poničit. Neměli byste ale používat hrubou sílu, neboť by vám mohl výrobek prasknout v ruce.

Jak poznáte mosaz s vrstvou laku?

Mosaz s vrstvou laku poznáte na první pohled jak hmatem, tak při pohledu na předmět. Hmatově bude předmět hladký, maximálně ucítíte drobné výstupky, na jejichž místech se vrstva laku opotřebovala. Na pohled by se měl povrch mosazi lesknout.

Související příspěvky: