Jak se množit kaktusy?

Obsah

Jak se množit kaktusy?

Jak se množit kaktusy?

Existují kaktusy, které se dají docela dobře množit buď dělením, nebo pomocí stonkových řízků. Tomuto způsobu množení se říká řízkování. Pro úspěšné vytvoření co nejhladších řezů je velmi důležitý naprosto čistý a ostrý nůž. Řízkování byste si měli nejprve vyzkoušet na listnatých kaktusech.

Jak se zbavit kaktusu?

Nemoc vzniká nejčastěji kvůli vysoké vlhkosti substrátu. Zachránit kaktus je možné pouze v rané v fázi onemocnění. První pomocí je důkladné odstranění infikované tkáně a ošetření řezných ran dřevěným uhlím. Zároveň je vhodné aplikovat fungicidní postřiky, zasadit kaktus do vhodného substrátu a omezit zálivku.

Jaké hnojivo použít při zakořeňování kaktusů?

Po zakořenění řízků je žádoucí jejich zahnojení běžně používanými hnojivy (nejlépe o koncentraci 0,1%), které efektivně využijí. Byly zde prezentovány mé zkušenosti se zakořeňováním rostlin kaktusů, zejména z pohledu efektivity, abychom mohli rostlině pomoci ke kořenům v co nejkratší době a tím předešli případným ztrátám na vzácných druzích.

Co se týče kaktusu?

Kaktusy jsou konvenčně rozděleny do čtyř skupin: 1 Perksky Jedná se o jednu rostlinu, která má namísto jehel jednoduché listy. Tento kaktus je považován za přechodný vztah... 2 Opuntiaceae – tento druh kaktusu je rozšířen v Americe a Africe. Hřiby této rostliny mají hustou strukturu, jsou velmi... 3 Mauhieni – tyto kaktusy jsou také zastoupeny pouze jednou rostlinou pěstující... More ...

Související příspěvky: