Proč požádat o označení CE a identifikační číslo?

Obsah

Proč požádat o označení CE a identifikační číslo?

Proč požádat o označení CE a identifikační číslo?

Pokud musíte o posouzení požádat oznámený subjekt, musí být k označení CE připojeno identifikační číslo tohoto subjektu. Označení CE a identifikační číslo lze uvést odděleně, ale musí být zcela jasné, že patří k sobě. . Pokud váš výrobek nemusí být ověřen nezávislým orgánem, je na vás, abyste zkontrolovali, zda splňuje technické požadavky.

Jaké jsou zásady pro označení CE?

1.1 Zásady pro označení CE. Označení CE vyjadřuje shodu výrobku s příslušnými požadavky Společenství uloženými jeho výrobci. Označení CE, kterým je výrobek opatřen, představuje prohlášení odpovědné osoby, že: výrobek vyhovuje všem příslušným předpisům Společenství, a. byl proveden náležitý postup posouzení shody.

Jak získat označení CE?

Řada výrobků musí předtím, než mohou být dány do prodeje v EU, získat označení CE. To prokazuje, že výrobce daný výrobek posoudil, a že výrobek tedy splňuje bezpečnostní, zdravotní i environmentální požadavky EU.

Jak umístit označení CE na váš výrobek?

Jak umístit označení CE na váš výrobek? Označení CE musí být viditelné, čitelné a nesmazatelné. Označení CE se skládá z iniciál „CE", kdy obě písmena musí být stejně vysoká a jejich výška musí být alespoň 5 mm (pokud není v požadavcích pro danou kategorii výrobků uvedeno jinak).

Související příspěvky: