Jak se starat o odkvetlou vánoční hvězdu?

Obsah

Jak se starat o odkvetlou vánoční hvězdu?

Jak se starat o odkvetlou vánoční hvězdu?

Jak se starat o odkvetlou vánoční hvězdu a jak ji příští rok znovu rozkvést? Bez rozkvetlé vánoční hvězdy by to nebyly ty správné svátky. Ani poté, co rostlina odkvete, se s ní nemusíte rozloučit. Naučte se ji pěstovat tak, abyste se z ní mohli těšit i příští Vánoce.

Jak rozkvést vánoční hvězdu?

Jak rozkvést vánoční hvězdu? Čtyři týdny před Vánocemi nastává nejdůležitější období pěstitelského snažení. Vánoční hvězda je rostlinou krátkého dne, to znamená, že pokvete a barevné listeny vytvoří jen tehdy, bude-li mít den „dlouhý“ jen osm až devět hodin. Nevíte, co napsat na Vánoce.

Jak pěstovat vánoční hvězdu?

Pěstování vánoční hvězdy: Aby kvetla po mnoho let 1 Péče o vánoční hvězdu. Při výběru si všímejte nenápadného, nazelenalého květu. Pokud teprve rozkvétá, budou listeny... 2 Vánoční hvězda jako trvalka. Vánoční hvězda vám může vydržet po mnoho let. ... Po odkvětu ji přemístěte ji na... 3 Rozmnožování vánoční hvězdy. Nejprve jej na hodinu ponořte do vlažné vody, aby se zastavil... More ...

Co je vánoční hvězda?

Vánoční hvězda (Euphorbia (Poinsettia) pulcherrima) je nepřehlédnutelná, pestrá a slavnostně vyhlížející rostlina, ačkoli jsou její květy drobné a nenápadné. Zrak však přitahují nádherně vybarvené listeny pod kvítky. Nejčastěji jsou jasně červené, což v kontrastu s tmavou zelení listů působí slavnostně.

Související příspěvky: