Co se týče kolenního kloubu?

Obsah

Co se týče kolenního kloubu?

Co se týče kolenního kloubu?

Kromě hlavice stehenní kosti a jamky holenní kosti jsou v koleni navíc menisky, které zabraňují vybočení kloubu, a čéška, která pomáhá jako kladka ohýbání jedné ze šlach stehenního svalu. Když jdeme ze schodů nebo dokonce běžíme, jeden kolenní kloub nese váhu celého těla.

Co je nejlepší kloubní výživa?

Detailní srovnání kloubních výživ 1 Prom-IN Joint Care Drink. Za nejlepší kloubní výživu na trhu považujeme doplněk Joint Care od společnosti Prom-IN,... 2 Czech Virus Joint Max Ultimate Blend. Upřímně řečeno rozhodnout o prvních dvou místech nebylo díky této kloubní... 3 Suprex Joint Drink. Třetí místo našeho žebříčku nejlepších kloubních výživ patří doplňku Joint... More ...

Jaké jsou příčiny bolesti kloubů?

Člověk, který má hmotnost o 15 - 20 % vyšší, než odpovídá jeho věku a výšce, zpravidla pociťuje bolesti kloubů, může mít úrazy. Nejčastěji trpí kolena, kotníky a kyčelní klouby.

Co je chrupavka kloubů?

Důležitou součástí každého kloubu je chrupavka, hladká vrstva kryjící plochy kosti, aby se o sebe netřely, která na rozdíl od kostí neobsahuje nervy. „Pokud se chrupavka naruší artrózou nebo artritidou čili zánětem kloubů, začíná šílená bolest,“ vysvětluje doktorka Cajthamlová.

Související příspěvky: