Jak se používají ortézy na koleno?

Obsah

Jak se používají ortézy na koleno?

Jak se používají ortézy na koleno?

Ortéza na koleno se obvykle používá jako podpora ochablého svalstva a vazů, aby se koleno lépe hojilo. Ortézy na koleno se hojně používají také pro zmírnění bolesti, jako fixace. Velice často se používají dlouhodobě při sportu jako opora. Existují různé druhy ortéz na koleno, například v podobě návleku nebo pevné ortézy na suchý zip.

Kolik byste doplácí na kolenní ortézu?

Kolenní ortézu Vám může, stejně jako všechny jiné, předepsat lékař odbornosti ortopedie, chirurgie, rehabilitace, neurologie či protetika. To, kolik budete doplácet, je však dané cenou ortézy, protože zdravotní pojišťovna má stanovené úhradové stropy pro jednotlivé typy ortéz a vše, co je nad tento úhradový strop, doplácí pacient.

Jaké jsou ortopedické pomůcky na koleno?

Ortézy na koleno Mueller a Össur. Ortézy na koleno jsou rehabilitační pomůcky, které se obvykle používají například po operaci kolene nebo po úrazech kolenního kloubu a vazivových úponů. Ortéza na koleno se obvykle používá jako podpora ochablého svalstva a vazů, aby se koleno lépe hojilo.

Co je ohyb v koleni?

Ohyb v koleni (flexe) není jen otáčení kolem jedné osy, ale složení pohybu rotačního, valivého a posuvného. V průběhu ohnutí kolene z plného natažení se tedy jednotlivé vazy napínají a opět uvolňují.

Související příspěvky: