Jak se zbavit vodního kamene?

Obsah

Jak se zbavit vodního kamene?

Jak se zbavit vodního kamene?

Vodní kámen usazený v toaletní míse, pračce, rychlovarné konvici nebo na vodovodních bateriích je nevzhledný a přístrojům škodí. I když máte ale doma tvrdou vodu, nemusíte se s ním smířit. Naučte se, jak se vodního kamene zbavit rychle a levně.

Co jsou ledvinové kameny?

Ledvinové kameny (nefrolitiáza) patří do širší skupiny onemocnění tzv. urolitiázou (močové kameny), což je obecně přítomnost kamenů (litiázy, konkrementů) v močových cestách. Ledvinové kameny se mimo jiné mohou projevit občasnými tlakovými bolestmi v bederní krajině, častým či bolestivým močením a také přítomností krve v moči.

Jaké jsou diety při ledvinových kamenech?

Dieta při ledvinových kamenech by měla zahrnovat také dostatečný příjem vlákniny a mléka. Ve svém jídelníčku byste naopak měli omezit živočišné bílkoviny, sůl a tvrdý alkohol. Neuškodí ani pravidelný pohyb a při obezitě je vhodná redukce tělesné hmotnosti.

Jak odstraňovat vodní kámen?

Vzpomeňte si ale, jak babička odstraňovala vodní kámen octovým roztokem nebo sodou a leccos vyčistila i citronem. S nimi stačí místo potřít, nechat působit – čím je povrch zasaženější, tím déle – a pak opláchnout. Ale pozor! Například právě lesklé chromové baterie kyselinou můžete zničit.

Související příspěvky: