Jaký je počet netopýrů v České republice?

Obsah

Jaký je počet netopýrů v České republice?

Jaký je počet netopýrů v České republice?

V České republice žije až 26 druhů netopýrů a dožívají se kolem 40 let. Díky lidské činnosti ubylo přirozených úkrytů netopýrů, a proto jsou nuceni přesídlovat do lidských obydlí, kostelů a jiných staveb.

Jak opravit úkryt netopýrů?

Jakmile netopýři vyletí v noci na lov, opravte a zabezpečte úkryt netopýrů tak, aby se tam znovu nedostali. Druhý den opět úkryt uvolněte, aby se z k úkrytu dostali i opozdilí jedinci. Netopýři většinou loví ve 24 – 48 hodinovém cyklu, a proto tento krok opakujte po delší dobu.

Jak dlouho žijí netopýři v České republice?

V České republice žije až 26 druhů netopýrů a dožívají se kolem 40 let. Díky lidské činnosti ubylo přirozených úkrytů netopýrů, a proto jsou nuceni přesídlovat do lidských obydlí, kostelů a jiných staveb. Pokud se ve vašem domě, na půdě či kdekoli jinde nachází netopýři, buďte při jejich vystěhování opatrní, jelikož jsou chránění.

Jaký druh netopýrů najdete v Plzni?

„Patří k menším druhům netopýrů, má černou barvu a je úzce vázaný na vzrostlou zeleň, kde vyhledává dutiny ve stromech. Lze ho tedy pozorovat zejména v městských čtvrtích se vzrostlou zelení jako jsou plzeňský Lochotín, Bory, Skvrňany. Ale lze ho spatřit i v centru Plzně,“ říká Karel Makoň ze Záchranné stanice živočichů Plzeň.

Související příspěvky: