Co jsou vaše listy stromů?

Obsah

Co jsou vaše listy stromů?

Co jsou vaše listy stromů?

Je všechno vaše. Listy stromů se zbarvují do krásných barev. Pastva pro oči. Podzim může však znamenat i hodiny strávené s hráběmi při úklidu opadaného listí. A snadno se může stát, že budete uklízet listí ze stromu, který roste na sousedním pozemku.

Co se týče listů stromů?

Listy stromů se zbarvují do krásných barev. Pastva pro oči. Podzim může však znamenat i hodiny strávené s hráběmi při úklidu opadaného listí. A snadno se může stát, že budete uklízet listí ze stromu, který roste na sousedním pozemku.

Co může znamenat úklid opadaného stromu?

Podzim může však znamenat i hodiny strávené s hráběmi při úklidu opadaného listí. A snadno se může stát, že budete uklízet listí ze stromu, který roste na sousedním pozemku. Soused vám s úklidem nepomůže, protože listí, které k vám napadá z jeho stromu, je jen a jen vaše. Což ale platí i pro plody.

Co se týče spadlých stromů a keřů?

Požadovat to možné je, ale soused nemá povinnost vyhovět a záleží jen na jeho libovůli. Podle nového občanského zákoníku, konkrétně paragrafu 1016, patří plody spadlé ze stromů a keřů tomu, na čí pozemek spadly. A podle výkladu ministerstva spravedlnosti se to vztahuje i na listí a větve.

Související příspěvky: