Kde vápníme vápno?

Obsah

Kde vápníme vápno?

Kde vápníme vápno?

Vápníme nejlépe na podzim za suchého počasí při rytí, a to tak, aby se vápno dostalo do celého profilu ryté půdy. Na těžkých půdách používáme spíše rychleji působící pálené vápno, na lehkých půdách pomaleji účinkující mletý vápenec.

Jak hnojit dusíkatým vápnem?

Hnojit dusíkatým vápnem znamená mít zdravou půdu a zdravé rostliny. Zdravá půda bez zárodků chorob, bez půdních škůdců a semen plevelů [e základním předpokladem pro udržení zdravých porostů v průběhu cele] vegetace, dobré výnosy a potřebnou kvalitu sbíraných produktů. V důsledku záplav se v celé řadě oblastí zvýšilo zamoření půd a proto je účinná ...

Co je zásadité hnojivo?

Zásadité hnojivo. Síran amonný - amonný (čpavkový) dusík, proto působí pomalu. Hlavně před výsevem, výsadbou, také k plodinám, co vyžadují síru (košťáloviny - hl. zelí), cibulová zelenina).

Jaké jsou nároky na vápnění ovoce?

Nejvyšší nároky na vápnění maí peckoviny, menší jádroviny a z drobného ovoce rybíz a angrešt, nejmenší nároky mají ostatní druhy drobného ovoce, zejména jahodník. Pokud je půda pro peckoviny neutrální (pH7) a pro ostatní druhy ovoce jen mírně kyselá, postačí vápnit přibližně jednou za 8 let.

Související příspěvky: