Co se týče zahradního postřikovače?

Obsah

Co se týče zahradního postřikovače?

Co se týče zahradního postřikovače?

S velkou okrasnou zahradou, ovocným sadem či kusem vinohradu se už bez pořádného postřikovače neobejdete. Postřikovač s dvacetilitrovou nádrží a motorovým pohonem by mohl být ten pravý. Dvoutaktní motory mají nízkou spotřebu, postřikovače jsou opatřeny nastavovacím ventilem, jímž upravujete provozní tlak.

Jaké jsou ruční postřikovače?

Tlakové ruční postřikovače mívají nastavitelný proud vycházející z trysky: od střiku až po jemné mlžení, takže se hodí i k zálivce nejjemnějších výsevů a rosení pokojových květin. Většinou je pořídíte do dvou set korun.

Potřebujete-li postřikovač na kolečkách?

Plný postřikovač se při ručním pumpování pěkně pronese, zvlášť jste-li žena, a ne silák Rambo. Potřebujete-li postřikovač s větší nádrží, vyberte si výrobce, jenž nabízí pro postřikovače podvozek na kolečkách pro snazší manipulaci při práci. Kvalitní přístroj vydrží roky a výdej navíc vás ušetří bolesti zad.

Jak se stačit postřikovač na balkon?

Na menší zahrádku bude stačit postřikovač s nádobou pěti či sedmilitrovou, pro postřik balkonových rostlin bohatě vystačíte s ručním postřikovačem dvoulitrovým. Do bytu pak můžete mít ještě menší postřikovač s obsahem do jednoho litru. Postřiky ovocných stromů v předjaří a na jaře se provádí opakovaně, zaberou tedy více času.

Související příspěvky: