Co je motorový postřikovač?

Obsah

Co je motorový postřikovač?

Co je motorový postřikovač?

Motorový postřikovač využívá spalovacího motoru, který se stará o vytváření potřebného tlaku bez nutnosti lidské síly. Výhodou je dlouhodobé využití, kdy stačí pouze dolévat benzín. Nevýhodou může být vyšší hlučnost. Jsou obvykle nejobjemnější a používané na rozsáhlých zahradách, ve vinicích a sadech.

Jak se stačit postřikovač na balkon?

Na menší zahrádku bude stačit postřikovač s nádobou pěti či sedmilitrovou, pro postřik balkonových rostlin bohatě vystačíte s ručním postřikovačem dvoulitrovým. Do bytu pak můžete mít ještě menší postřikovač s obsahem do jednoho litru. Postřiky ovocných stromů v předjaří a na jaře se provádí opakovaně, zaberou tedy více času.

Potřebujete-li postřikovač na kolečkách?

Plný postřikovač se při ručním pumpování pěkně pronese, zvlášť jste-li žena, a ne silák Rambo. Potřebujete-li postřikovač s větší nádrží, vyberte si výrobce, jenž nabízí pro postřikovače podvozek na kolečkách pro snazší manipulaci při práci. Kvalitní přístroj vydrží roky a výdej navíc vás ušetří bolesti zad.

Jaké jsou postřikovače ovocných stromů?

Do bytu pak můžete mít ještě menší postřikovač s obsahem do jednoho litru. Postřiky ovocných stromů v předjaří a na jaře se provádí opakovaně, zaberou tedy více času. Oceníte při nich postřikovače s dvěma popruhy, jimiž si je připevníte na záda podobně jako ruksak.

Související příspěvky: