Jak použít bezkontaktní teploměr?

Obsah

Jak použít bezkontaktní teploměr?

Jak použít bezkontaktní teploměr?

Bezkontaktní infračervený teploměr se používá na vzdálenost 3 až 15 cm, a tedy vůbec nepřichází do kontaktu s pokožkou. Snižuje se tím tak riziko přenášení bakterií. Používá se i čistě tympanický teploměr. Ten slouží k měření teploty uvnitř ušního kanálu. Infračervené teploměry tyto dva způsoby měření často spojují.

Co je zákaz rtuťových teploměrů?

Zákaz rtuťových teploměrů - čím je nahradit? 1 Legislativa:. Většina z Vás si už nejspíše všimla, že z lékáren a obchodů zmizelo něco, na co jste byli zvyklí odjakživa... 2 Co to je rtuť:. Rtuť je těžký kov, za pokojové teploty tekutý. Je jediným ze dvou kapalných prvků a jediným elementárním... 3 Úklid rtuti z rozbitého teploměru:. Pokud dojde k rozlití rtuti, je třeba... More ...

Co se týká prodeje teploměrů obsahujících rtuť?

2009, které omezuje prodej teploměrů (a dalších zařízení) obsahující rtuť (Hg). Zakazuje uvádět tyto teploměry na trh, tedy prodávat ty nově vyrobené či dovezené. Zákaz se netýká prodeje použitých rtuťových teploměrů, tedy teploměrů již dříve uvedených na trh.

Kde odečíst teploměr?

Tady je nutné odečíst z naměřené hodnoty 0,5 °C od ukončeného 6. týdne. Při měření teploty je vždy nutné vybrat správný teploměr, zvolit vhodné místo měření (různými teploměry lze měřit na různých částech těla), a dodržovat doporučený postup měření.

Související příspěvky: