Kdy zaparkovat v jednosměrce?

Obsah

Kdy zaparkovat v jednosměrce?

Kdy zaparkovat v jednosměrce?

To může být třeba v případě, že vaše vozidlo je tak malé (např. motorka nebo vozítko Smart), že nebude vyčuhovat z řady podélně stojících aut. Zaparkovat můžete jen tam, kde zbudou alespoň 3 metry pro každý směr jízdy. V obousměrné ulici je to 6 metrů, v jednosměrce logicky postačí 3.

Proč se omezení parkování vozidel zastavilo?

Proto se vedení městského obvodu rozhodlo přistoupit k omezení parkování dodávek snížením limitu pro stání vozidel v obytných zónách z tří a půl tuny nově na dvě a půl tuny celkové hmotnosti vozidla. „Nové opatření začne platit od prvního září v celé lokalitě městského obvodu Ostrava-Jih každodenně v době od páté hodiny odpolední do sedmé ranní.

Jak si zaparkovat v jednosměrné ulici?

Jen v jednosměrné ulici si můžete dovolit zaparkovat na obou stranách. Podélné stání (rovnoběžně s okrajem vozovky) není u žen ve velké oblibě, protože jim často moc nejde. Nedá se ale nic dělat, je to základní způsob parkování.

Co se týče pokuty za parkování?

Pokud se vám to ale nepovede, hrozí vám pokuta až 2000 Kč, botička a v nejhorším případě odtažení vozidla. To vás bude stát nejméně 2500 Kč, ke kterým asi budete muset připočíst slušné nervy a nemálo času. Takže se určitě vyplatí prosvištit si pravidla, která se k parkování vztahují.

Související příspěvky: