Jak uskladnit vlašské ořechy?

Obsah

Jak uskladnit vlašské ořechy?

Jak uskladnit vlašské ořechy?

Nejčastěji doporučovanou metodou uskladnění vlašských ořechů je jejich zmrazení. Nabalíčkujte si vyloupaná jádra do sáčků, uzavřete a uložte v mrazáku. Vydrží až rok. Ovšem pokud máte mrazák plný, nezbude než se pustit do zavaření úrody.

Jak těsnit vlašské ořechy?

Použijte dobře těsnící uzavíratelnou plastovou krabičku nebo silný igelitový sáček. Nezapomeňte si označit datem, kdy jste vlašské ořechy zamrazili, a do dvanácti měsíců je spotřebujte. Po delší době totiž začínají ztrácet svoji typickou ořechovou chuť.

Proč je dobré konzumovat vlašské ořechy?

Vlašské ořechy jsou skvělým zdrojem vysoké koncentrace tuků, vitamínu B, zinku, mědi a manganu. Jejich pravidelná konzumace v menší porci vede ke snížení hladiny cholesterolu v krvi, snížení rizika infarktu, zvýšení potence a k zlepšení nálady.

Jak uložit ořechy do mrazáku?

Do mrazáku se dají uložit jak celá, tak už pomletá. Použijte dobře těsnící uzavíratelnou plastovou krabičku nebo silný igelitový sáček. Nezapomeňte si označit datem, kdy jste vlašské ořechy zamrazili, a do dvanácti měsíců je spotřebujte. Po delší době totiž začínají ztrácet svoji typickou ořechovou chuť. Dalším řešením je chladnička.

Související příspěvky: