Jak klepat řízky?

Obsah

Jak klepat řízky?

Jak klepat řízky?

Řízky rozklepejte paličkou, aby byly co nejtenčí. Můžete klepat vždy dva řízky na sobě, abyste zbytečně nepřicházeli o šťávu. Okraje řízků můžete lehce nakrojit, aby se při smažení nekroutily. Řízky rovnoměrně obalte v mouce – použijete-li polohrubou nebo hrubou, bude na nich vajíčko lépe držet.

Jak připravit smažený řízek?

Smažený řízek: Recept a triky profesionálů, jak připravit ten nejlepší. Znáte je? Víte, že telecí maso patří i do pravého Vídeňského řízku? Máte pocit, že na klasickém řízku se nedá nic zkazit a že ho zvládne připravit i malé dítě? Jste na velkém omylu!

Jak usmažit řízek?

Není ale řízek jako řízek. Usmažit opravdu měkký a šťavnatý kousek s křupavou strouhankou na povrchu je totiž věda. Prozradíme vám proto pár fíglů, díky kterým se vám to podaří. Je pravda, že obalit a osmažit se dá v podstatě cokoliv. Pokud vám ale záleží na výsledku, raději se při výběru masa zamyslete.

Co jsou řízky klasika?

Řízky jsou klasika, která nikdy neomrzí. Chutnají totiž každému. Připravujeme je na Štědrý den, v neděli na sváteční oběd, před odjezdem na dovolenou, potomkům na školu v přírodě. Není ale řízek jako řízek. Usmažit opravdu měkký a šťavnatý kousek s křupavou strouhankou na povrchu je totiž věda.

Související příspěvky: