Jak se mění dynamická adresa IP?

Obsah

Jak se mění dynamická adresa IP?

Jak se mění dynamická adresa IP?

Dynamická adresa IP se mění každou tak často, ve srovnání se statickou adresou IP, která se nikdy nezmění. Změna adresy IP obvykle nezpůsobuje žádný problém, dokud se nebudete pokoušet připojit k místnímu zařízení zvenčí své domácí sítě. S neustále se měnící adresou IP se můžete připojit několikrát, ale ne po aktualizaci adresy IP.

Co je statická IP adresa?

Statická IP adresa neboli veřejná je taková adresa, která vám je nastálo přidělena vaším ISP (poskytovatelem internetového připojení) a která je unikátní (jen jedna – jen vaše). Často tato služba bývá u ISP za příplatek.

Jak je IP adresa veřejná?

Od toho, jestli je IP adresa veřejná, nebo neveřejná, se odvíjí hlavně to, jak moc přístupná je z internetu (hodně jednoduše řečeno). Neveřejné IP adresy jsou bezpečnější, protože poskytovatel má většinou mezi vámi a internetem ochranné prvky, bránící zákazníky před přímými útoky hackerů.

Kdo dostane IP adresu od poskytovatele internetu?

IP adresu dostane od poskytovatele internetu každý připojený počítač – bez ní se k internetu připojit nelze. Přesné a podrobné vysvětlení významu adresy IP by vydalo na samostatný článek, ale jelikož koncového uživatele to nemusí příliš zajímat, nechme tuto problematiku teď stranou.

Související příspěvky: