Jaké je vlečení motorových vozidel?

Obsah

Jaké je vlečení motorových vozidel?

Jaké je vlečení motorových vozidel?

Vlečení motorových vozidel je v zákoně č. 361/2000 Sb. definováno: 1 Při vlečení motorového vozidla se smí jet rychlostí nejvýše 60 km/h 2 Motorové vozidlo se smí vléci na laně jen tehdy, má-li bez závad řízení a účinné brzdy. 3 Motorové vozidlo se smí vléci na tyči jen tehdy, má-li bez závad řízení. Nemá-li vlečené vozidlo účinné brzdy, nesmí... More ...

Jaká je viditelnost vlečeného vozidla?

U vlečného vozidla musí být rozsvícena obrysová a potkávací světla. Vlečené vozidlo musí být zezadu viditelně označeno výstražným trojúhelníkem, například za sklem, na zadním čele korby. Za snížené viditelnosti musí být u vlečeného vozidla rozsvícena obrysová nebo potkávací světla.

Jaké je rychlost vlečení motorového vozidla?

definováno: 1 Při vlečení motorového vozidla se smí jet rychlostí nejvýše 60 km/h 2 Motorové vozidlo se smí vléci na laně jen tehdy, má-li bez závad řízení a účinné brzdy. 3 Motorové vozidlo se smí vléci na tyči jen tehdy, má-li bez závad řízení. Nemá-li vlečené vozidlo účinné brzdy, nesmí jeho okamžitá hmotnost být vyšší než okamžitá hmotnost vlečného vozidla.

Související příspěvky: