Kdo zařadí zaměstnance do platové třídy?

Obsah

Kdo zařadí zaměstnance do platové třídy?

Kdo zařadí zaměstnance do platové třídy?

Zaměstnavatel zařadí zaměstnance do platové třídy podle druhu práce sjednaného v pracovní smlouvě a v jeho mezích na něm požadovaných nejnáročnějších pracích; dříve bylo právními předpisy stanoveno pro zařazení také plnění „kvalifikačních předpokladů“ vzdělání – platný ZP tento požadavek neuvádí.

Je možné přeřazení zaměstnance do jiné platové třídy?

Přeřazení zaměstnance do jiné platové třídy není možné bez věcného zdůvodnění (například při přeřazení zaměstnance do nižší platové třídy musí zaměstnavatel jednoznačně vymezit činnosti, jejichž výkon nebude nově po zaměstnanci požadovat).

Jaké jsou kvalifikační předpoklady platové třídy?

Kvalifikační předpoklady pro platové účely – nadále jsou stanoveny v § 2 odst. 1 NV č. 341/2017 Sb., od 4. do 12. platové třídy jsou kvalifikační předpoklady stanoveny alternativně:

Jak zařazovat pracovníky do platových tříd?

Zařazování pracovníků do platových tříd – tabulka (příloha) 1 Metodický materiál pro potřeby účastníků Celostátní konference pracovníků DMI vroce 2018 Metodický výklad k odměňování pedagogických pracovníků a ostatních zaměstnanců škol a školských zařízení a jejich zařazování do platových tříd podle katalogu prací

Související příspěvky: