Co je žitný chléb?

Obsah

Co je žitný chléb?

Co je žitný chléb?

Celozrnný žitný chléb neobsahuje téměř žádný lepek. Žitný lepek, který v sobě má, se nazývá sekanin (ten je díky vláknině snadno stravitelný) a na rozdíl od pšeničného lepku gliadinu nevytváří ve střevech hlen, který má za vinu další sérii řetězových reakcí, které vedou k civilizačním chorobám.

Jak se zbavit žitného chleba?

Pokud se podíváte blíže na složení tzv. "žitného" chleba, zjistíte, že není zdaleka tak moc žitný. Mohlo by se Vám poštěstit v obchodech se zdravou výživou, anebo si začít péct tento vlastní. Po první zkušenosti, až si postup osvojíte, vše půjde už mnohem lépe a plynuleji.

Proč je Žitný chleba nemožné?

Na závěr bych pak jen ráda dodala, že takový 100% žitný chléb je téměř nemožné v potravinách sehnat. Pokud se podíváte blíže na složení tzv. "žitného" chleba, zjistíte, že není zdaleka tak moc žitný. Mohlo by se Vám poštěstit v obchodech se zdravou výživou, anebo si začít péct tento vlastní.

Jak dlouho vydrží žitný chléb?

Žitný chléb dlouho vydrží a hlavně je to úplný král co se týče pomazánek a chlebíčků. Uzený losos, nakládaný sleď nebo rybičková pomazánka? Ó, ano! Suroviny. Na žitný rozkvas: 170 g celozrnné žitné mouky (jemně mletá) 170 g vody 30 g žitného kvasu . Na těsto: 360 g celozrnné žitné mouky (jemně mletá) 340 g ...

Související příspěvky: