Proč se metformin užívá při cukrovce druhého typu?

Obsah

Proč se metformin užívá při cukrovce druhého typu?

Proč se metformin užívá při cukrovce druhého typu?

Díky tomuto mechanizmu, uplatňujícímu se v periferních tkáních těla se metformin užívá při léčbě cukrovky druhého typu. Více informací najdete ve speciálním článku.

Jak začít užívat metformin?

Pokud užíváte metformin ve formě sypkého prášku, vysypte prášek z pytlíku do sklenice a zalijte obsah 150 ml vody. Zamíchejte roztok a vypijte jej. Pokud jste zapomněl/a užít léčivo, vyčkejte a užijte následující dávku. Neužívejte dvě dávky najednou. Během vaší léčby je důležité navštěvovat pravidelně očního lékaře, obvodního lékaře a diabetologa.

Můžete užívat metformin během jídla?

Nezapomeňte užívat metformin během jídla či bezprostředně po něm. Obtíže obvykle vymizí během několika dní. Pokud přetrvávají, vyhledejte lékaře. Užívejte metformin po jídle a zapijte jej větším množstvím vody, abyste byli dostatečně hydratovaní. Obtíže obvykle vymizí během několika dní.

Co je metformin?

Metformin (Bolamyn®; Diagemet®; Glucient®; Glucophage®; Metabet®; Sukkarto®) je druh léčiva zvaného antidiabetikum, na bázi biguanidu, který se užívá pro léčbu diabetu druhého typu. Toto onemocnění, lidově zvané cukrovka na celém světě postihuje milióny lidí.

Související příspěvky: