Kdo je spokojený s kompostovací toaletou?

Obsah

Kdo je spokojený s kompostovací toaletou?

Kdo je spokojený s kompostovací toaletou?

S kompostovací toaletou může být spokojený jen eko náruživec, který je ochoten obětovat část pohodlí a stojí mu za to manipulace s napůl zkompostovanými výkaly. Ačkoli je mi idea tohoto zařízení velmi sympatická, mě to za to nestálo.

Kdo vyrobil kompostovací toaletu?

V ČR je s kompostovací toaletou dosud poměrně málo zkušeností, několik toalet tohoto typu vyrobily firmy Plast-Produkt Šumperk a Ekona Liberec. V zahraničí jsou toalety tohoto typu velmi oblíbené (zejména ve Skandinávii a v USA) a jsou považovány – při přiměřené péči – za spolehlivé.

Co je dvoupatrový kompostovací záchod?

Dvoupatrový „opravdu kompostovací“ záchod. Jedná se o 80 let starý švédský patent. Zatímco v malých separačních toaletách probíhá pouze „uskladnění“ které oddaluje vynesení na kompost, velké typy ve stylu Clivus Multrum rovnou z lidských exkrementů vyrábějí vysoce kvalitní kompost.

Co se týče kompostovacích toalet?

Tyto toalety mají velkokapacitní zásobník (umístěný obvykle v suterénu), ve kterém probíhá kompostovací proces. Od předchozích typů se tedy odlišují tím, že nemusíte "vynášet kýbl" na kompost na zahradě — kompost máte doma ve sklepě.

Související příspěvky: