Kde jsou Spojené státy mexické?

Obsah

Kde jsou Spojené státy mexické?

Kde jsou Spojené státy mexické?

Mexiko, plným názvem Spojené státy mexické (španělsky Estados Unidos Mexicanos), je federativní republika na americkém kontinentu. Stát je rozdělen na 31 spolkových států a distrikt hlavního města. Na severu hraničí s USA (hranici v délce 2 597 km tvoří částečně řeka Rio Grande) a na jihu s Guatemalou a Belize.

Jaké jsou mexické jídla?

Mezi další známá mexické jídla patří ceviche, chilaquiles, cochinita pibil, empanada, enchiladas, huevos rancheros, chicharrón, mole poblano, pico de gallo, nachos, sopa de ajo. Ceviche se skládá z čerstvých plodů, marinády, cibule, chilli papriček, koriandrových listů, avokáda.

Jaké jsou hranice Mexiku s USA?

Na severu hraničí s USA (hranici v délce 2 597 km tvoří částečně řeka Rio Grande) a na jihu s Guatemalou a Belize. K Mexiku patří také několik ostrovů ležících na západě v Tichém oceánu, a na východě okolo pobřeží v Mexickém zálivu či Karibském moři.

Jaké jsou mexické speciality?

Používá se hlavně k přípravě mexické speciality – tortill plněných fazolemi, masem, zeleninou, na závěr zapečených se sýrem. Jídla dochucují guacamole vyrobeným z lisovaného avokáda. Přílohou k rýži nebo tortillám bývá salsa, směska chilli a rajčat. Mexičané si pochutnávají na různých polévkách, v překladu se jim říká sopas.

Související příspěvky: