Jak brambory správně vařit?

Obsah

Jak brambory správně vařit?

Jak brambory správně vařit?

Jak brambory správně vařit. Pokud si brambory připravujete dopředu, nikdy je nenechejte dlouho ležet ve vodě, aby se neuvolnily minerály a vitaminy rozpustné ve vodě. Pak dejte brambory do osolené a případně kmínem dochucené vroucí vody. Snažte se vybírat brambory přibližně stejné velikosti, aby se uvařily za stejný čas.

Jaké jsou brambory?

Obecně lze brambory rozdělit na tři typy: Brambory typu A – s protáhlým tvarem a hladkou slupkou. Jsou vhodné na bramborový salát a loupačku. Brambory typu B – polopevné, lze je zpracovat na mnoho způsobů – do salátu, na guláš, jako přílohu i restované. Brambory typu C – s drsnější slupkou, více škrobovité až moučnaté.

Jak jsou brambory polopevné?

Brambory typu A – s protáhlým tvarem a hladkou slupkou. Jsou vhodné na bramborový salát a loupačku. Brambory typu B – polopevné, lze je zpracovat na mnoho způsobů – do salátu, na guláš, jako přílohu i restované. Brambory typu C – s drsnější slupkou, více škrobovité až moučnaté. Hodí se na knedlíky, bramboráky či kaši.

Co jsou brambory typu C?

Brambory typu C – s drsnější slupkou, více škrobovité až moučnaté. Hodí se na knedlíky, bramboráky či kaši. O pozitivním vlivu brambor na lidský organimus není pochyb - tato plodina obsahuje bohatý zdroj polysacharidů, vlákninu, fosfor, hořčík, draslík i vitamin C či vitaminy skupiny B.

Související příspěvky: