Jak připravit rostlinnou smetanu z mandlí?

Obsah

Jak připravit rostlinnou smetanu z mandlí?

Jak připravit rostlinnou smetanu z mandlí?

Jak připravit rostlinnou smetanu z mandlí 1 Oloupané mandle namočíme přes noc nebo alespoň na 4 hodiny do hrnku studené vody. 2 Vodu slijeme, na výrobu mandlové smetany použijeme novou, čerstvou vodu. 3 Mandle mixujeme v mixéru na nejvyšší otáčky jen s polovinou (250ml) vody. Pak postupně dolijeme zbytek studené vody (250ml) a ještě pár minut mixujeme. 4 Vznikne středně hustá bílá voda, kterou je potřeba (pokud chcete) ještě přecedit, aby v ní nezůstaly malé kousíčky mandlí.

Jaké jsou dávkování mandlové mléko?

Užívání a dávkování 1 mandlové mléko můžete pít samostatně jako standardní mléko 2 víte ho tepelně zpracovat do jakýchkoliv pokrmů, které mají mléko obsahovat More ...

Jaké jsou účinky mandlového mléka?

Účinky mandlového mléka. Mandlové mléko obsahuje řadu stopových prvků, výživných látek a minerálů. Pokud je to kvalitní mandlové mléko neobsahuje žádný přidaný cukr. S nízkým glykemickým indexem, a tedy i energií, která se uvolňuje pomalu, pomáhá při cukrovce.

Jak připravit hotové mléko?

Postup 1 Mandle nasypte přes noc (8-12hod) do nádoby s vodou. 2 Poté vylijte vodu a mandle propláchněte. 3 Vložte mandle do mixéru společně se 4 hrnky vody. 4 Mixujte alespoň 1 minutu na nejvyšší stupeň. 5 Hotové mléko můžete přecedit nebo nechat, tak jak je. 6 Pokud se rozhodnete mléko přecedit, vznikne Vám mandlová hmota, kterou můžete použít jako mandlovou mouku na pečení.

Související příspěvky: