Jak použít včelí vosk?

Obsah

Jak použít včelí vosk?

Jak použít včelí vosk?

Účinky a použití včelího vosku: 1 V malé pánvi na mírném ohni rozpusťte včelí vosk a med v mandlovém oleji. Když se vše rozpustí, odeberte pánev z ohně... 2 Směs následně přemístěte do malého džbánku, misky nebo jiné nádobky a pomalu, za stálého míchání, do ní přilévejte... 3 Když je krém zcela saturovaný růžovou vodou, přestane víc vodu absorbovat. V tomto bodě již s... More ...

Jak odstranit vosk z voskových víček?

Pokud od včelaře získáte vosk ve formě plástů a/nebo voskových víček, musíte jej nejprve roztopit. Já jsem tomuto procesu obětovala jeden starší hrnec, protože vosk z něj nejde odstranit. Pozor! Pokud použijete smaltovaný hrnec, tak by neměl mít poškozený smalt. Vosk by mohl s kovem reagovat a to nechceme.

Jak použít vosk na výrobu mastí?

Na výrobu mastí používám panenský vosk z víček a volné stavby od svých včel. Většina z vás asi takový zdroj mít nebude, ale určitě máte v okolí nějakého včelaře. Zkuste za ním zajít a zeptat se, jestli nemá vosk vhodný na výrobu mastí.

Jak zvýšit vrstvu nečistot bez vosku?

Vrstvu nečistot bez vosku oškrábeme (třeba starým nožem), jakmile se mezi nečistotami začne objevovat i vosk, dál už nepokračujeme. Tip: Lepší je použít hrnec spíše vyšší s menším průměrem.

Související příspěvky: