Kde skladovat cibuli zavěšenou?

Obsah

Kde skladovat cibuli zavěšenou?

Kde skladovat cibuli zavěšenou?

Když nemáte možnost či místo, kde skladovat cibuli zavěšenou, nebo se vám jen nechce ji vázat, zaschlou nať ukrouťte a ušpiněnou vrchní slupku opatrně odstraňte. Jakkoliv poškozené hlízy bez milosti vyřaďte a rychle je spotřebujte. Ke skladování nejsou vhodné. Uložte jen ty pevné a tvrdé.

Kdy a jak sklízet cibuli?

Kdy a jak sklízet cibuli. Vhodný čas pro sklizeň cibule závisí na způsobu jejího pěstování i na poloze místa, kde ji pěstujeme. Ranější sklizeň mají cibule vypěstované ze sazečky - v nižších polohách většinou v polovině července, ve vyšších polohách o dva týdny později.

Jak se zbavit poškozené cibule?

Poškozená cibule totiž začne snadno hnít. Až půda oschne, sama opadá a zbytek následně opatrně dočistíte teprve v okamžiku, kdy bude cibule úplně suchá a připravená k uskladnění. Nejlepší recepty, jak zpracovat rajčata: Naložte je, usušte je, zamrazte!

Jak sušit cibuli?

Důležité je sušit cibuli opatrně a pomalu. Počítejte se třemi až čtyřmi týdny. Jen tak zabráníte rozvoji plísní. Když vám to počasí dovolí, nechte sklizenou cibuli vyschnout několik dnů rozloženou přímo na záhonu. Pokud je půda vlhčí, můžete použít otočené plastové přepravky.

Související příspěvky: