Jak zamrazit fazolky?

Obsah

Jak zamrazit fazolky?

Jak zamrazit fazolky?

2 Jak zamrazit fazolky? Předvařené fazolky necháme okapat na cedníku, potom je vysypeme na čistou utěrku a odsajeme zbytek vody. Rozsypeme je na tác nebo velký talíř, vyložený mikrotenovou fólií a vložíme do mrazničky. Po zamrazení nasypeme fazolky do krabičky a vrátíme zpět.

Jak vzniklo označení fazole?

Fazolové plody se musí před konzumací tepelně upravit, jinak mohou být jedovaté. Vědecké označení fazole vzniklo z řeckého phaseolos, což znamená loďka - podle tvaru lusků. První fazolová semena se objevila až počátkem 16. století v přístavech španělských mořeplavců.

Jak poznat, kdy je sklizeň fazolí?

Jak poznat, kdy je čas sklizně? Fazolové lusky začněte otrhávat, jakmile se při ostrém ohnutí hladce zlomí. Pokud chcete mít velkou úrodu, fazolky protrhávejte každý týden – podpoříte tím tvorbu nových květů. Takto můžete docílit, že rostlina velká dva metry urodí až dva kilogramy fazolí.

Jak funguje správná sklizeň fazolů?

Jejich včasná sklizeň podporuje plodnost rostlin. Říká se, že čím více sklízíte, tím více fazolí máte. Víte ale, jak by správná sklizeň měla vypadat či které choroby a škůdce můžete na plodech objevit? Doba sklizně záleží na odrůdě: fazol začíná plodit v červenci, u určitých odrůd si však počkáte až do začátku října.

Související příspěvky: