Co můžete použít při přípravě rebarbory?

Obsah

Co můžete použít při přípravě rebarbory?

Co můžete použít při přípravě rebarbory?

Reveň lze také využít při přípravě slaných jídel a chuťovek, zajímavě doplní i masovou pečínku nebo výrazné sýry. Protože sezona rebarbory je poměrně krátká, uchovejte si ji třeba v podobě domácího džemu.

Jak uchovat rebarbor?

Nejrychlejším způsobem, jak uchovat rebarboru, je uložit ji do mrazáku. Oloupané řapíky nakrájejte na několikacentimetrové kousky, rozložte je v jedné vrstvě na tác, dejte je na 2 hodiny zamrazit každý zvlášť a pak je sesypte do sáčku určeného ke skladování potravin.

Jak se používá rebarbora?

Jak se rebarbora používá? Rebarbora má mezi zeleninou poněkud zvláštní postavení, protože má jedinečnou kyselou a přitom lehce nasládlou chuť. Někteří lidé, kteří rebarboru v životě neviděli jako rostlinu a konzumují jí jenom v moučnících a dalších pokrmech, kde se používají nakrájené a povařené řapíky, si rebarboru mohou splést s ovocem.

Na co si dát pozor v rebarboře?

Na co si dát pozor: Listy rebarbory jsou pro vysoký obsah kyseliny šťavelové nepoživatelné. Rebarbora není vhodná pro těhotné a kojící ženy a pro lidi s ledvinovými obtížemi. Obsah šťavelanů obsažených v rebarboře může být škodlivý.

Související příspěvky: