Jak uskladnit brambory?

Obsah

Jak uskladnit brambory?

Jak uskladnit brambory?

Zde je několik zásad: 1 Skladujte jen zdravé hlízy, ostatní bez milosti vyhoďte. 2 Před uskladněním nechte brambory den či dva schnout při pokojové teplotě. 3 Poté nechte 10 až 14 dní v tenké vrstvě na suchém prostoru s teplotou okolo 15 °C. ... 4 Neskladujte přímo na zemi, vrstvit můžete maximálně do jednoho metru.

Jak připravit brambory?

Postup: 1 Brambory nechte ve slupce nebo je oloupejte, pokud je slupka nevzhledná. 2 Pokrájejte je na měsíčky a vložte na plech vyložený pečícím papírem. 3 Brambory posypte solí a přidejte k nim olivový olej. 4 Pořádně promíchejte a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů. 5 Pečte 40 minut, nebo dokud brambory nebudou nazlátlé. Rozmarýn přidejte k bramborám až na posledních 10 minut, jinak by se mohl spálit.

Kdy pěstovat brambory?

Právě v dubnu totiž nastává doba, kdy zem rozmrzne a uchová si stálou teplotu nad bodem mrazu. Nejsou ale brambory jako brambory. Ať už se do pěstování chcete pustit poprvé, nebo jste zkušený pěstitel, vsaďte vždy na kvalitní novou sadbu. Poznáte ji tak, že bude certifikovaná, tedy úředně prověřená, a na sobě bude mít patřičné označení.

Jak se pěstovat brambory v dubnu?

Čas na výsadbu pomalu přichází. Právě v dubnu totiž nastává doba, kdy zem rozmrzne a uchová si stálou teplotu nad bodem mrazu. Nejsou ale brambory jako brambory. Ať už se do pěstování chcete pustit poprvé, nebo jste zkušený pěstitel, vsaďte vždy na kvalitní novou sadbu.

Související příspěvky: