Co jsou přirozená data pro Python?

Obsah

Co jsou přirozená data pro Python?

Co jsou přirozená data pro Python?

Python používá mnoho přirozených datových typů (ve smyslu „přirozených pro Python“). Uveďme zde ty hlavní: Boolean(booleovský typ) nabývá buď hodnoty Truenebo False. Číslamohou být celá (integer; 1a 2), reálná (float; 1.1a 1.2), zlomky (fraction; 1/2and 2/3), nebo dokonce čísla komplexní.

Jak použít Python jako kapesní kalkulačku?

Python rozpoznal zapsaná čísla a znak plus a zajistil sečtení čísel. Zobrazí se výsledek součtu (tedy 11). Python tedy můžeme využít jako kapesní kalkulačku. Vyzkoušejte si pár dalších součtů. Vyzkoušejte si také další aritmetické operátory: odčítání (-) násobení (*) dělení (/) Vyzkoušejte si i kombinované výrazy, jako například:

Proč Python preferuje násobení a dělení?

Python preferuje násobení a dělení před sčítáním a odčítáním a proto by tedy uskutečnil tyto operace jako první. V matematice je to běžné, ale u programovacích jazyků to nemusí platit vždy. Všechny programovací jazyky definují pravidla, která určují posloupnost vyhodnocování operací.

Co je objektem v Pythonu?

Těch typů je samozřejmě víc. V Pythonu je vše objektem, proto musí existovat také typy jako modul, funkce, třída, metoda, soubor, a dokonce přeložený kód. S některými z nich už jsme se setkali: moduly mají jména, funkce mají docstringatd. O třídách se dozvíte v kapitole Třídy a iterátory, o souborech v kapitole Soubory.

Související příspěvky: