Co jsou selektivní herbicidy?

Obsah

Co jsou selektivní herbicidy?

Co jsou selektivní herbicidy?

První skupinou herbicidů jsou tzv. selektivní herbicidy. Ty hubí jen konkrétní plevele, pro které jsou určeny a jiným rostlinám neublíží. Dají se tedy použít přímo v záhonech nebo plochách s kulturními rostlinami, například pro ošetření okrasného trávníku, záhonu s cibulí, apod.

Jak používat zahradní průvodce hnojením?

Zahradní průvodce hnojením: jak a čím? 1 Návrat k organickým hnojivům. Minerální hnojiva jsou obvykle levnější a účinkují rychle, rostlinám dodají všechny... 2 Hnojivo z rostlin: využijte organické materiály beze zbytku. Z plevele, jako jsou kopřivy, si můžete připravit výborné... 3 K výživě rostlin může přispět i mulč. Po sklizni můžete na záhony rozhodit posečené zelené... More ...

Proč jsou rajčata náchylná na herbicidy?

Rajčata jsou velmi náchylná na herbicidy hormonálního typu, tedy ty, které se používají na hubení plevele – pampelišek, jetele a dalších náletových rostlin v trávníku. Přenesení herbicidu na rajčata není příliš těžké, stačí použít stejný postřikovač nebo dát posekanou trávu jako mulč ke kořenům rajčat.

Jak přenesit herbicidu na rajčata?

Přenesení herbicidu na rajčata není příliš těžké, stačí použít stejný postřikovač nebo dát posekanou trávu jako mulč ke kořenům rajčat. V závislosti na závažnosti expozice se může na listech objevit řada příznaků – plody mohou být deformované či se vyvíjet nepravidelně.

Související příspěvky: