Jak se kompostování zlepšuje?

Obsah

Jak se kompostování zlepšuje?

Jak se kompostování zlepšuje?

Průběh kompostování se zlepšuje naočkováním vhodných bakterií do substrátu. Kompost se vybírá jednou za několik měsíců. Souhrnně řečeno - tento typ řeší zpracování exkrementů nejkomplexněji, toaleta poskytuje již hotový produkt - zralý kompst.

Co bylo v kompostovacím zásobníku přidáno do toalety?

V tomto testu bylo vzato 52 kg výkalů, 336 litrů moči a 60 rolí toaletního papíru, které byly přidávány během 8 týdnů do toalety. Po této době byl kompostovací zásobník vyndán - a obsahoval pouze 12 litrů zbytkového kompostu - hnojiva.

Kdo vyrobil kompostovací toaletu?

V ČR je s kompostovací toaletou dosud poměrně málo zkušeností, několik toalet tohoto typu vyrobily firmy Plast-Produkt Šumperk a Ekona Liberec. V zahraničí jsou toalety tohoto typu velmi oblíbené (zejména ve Skandinávii a v USA) a jsou považovány – při přiměřené péči – za spolehlivé.

Co je dvoupatrový kompostovací záchod?

Dvoupatrový „opravdu kompostovací“ záchod. Jedná se o 80 let starý švédský patent. Zatímco v malých separačních toaletách probíhá pouze „uskladnění“ které oddaluje vynesení na kompost, velké typy ve stylu Clivus Multrum rovnou z lidských exkrementů vyrábějí vysoce kvalitní kompost.

Související příspěvky: