Jaké jsou IP adresy v počítači?

Obsah

Jaké jsou IP adresy v počítači?

Jaké jsou IP adresy v počítači?

Adresy vnitřní sítě jsou 192.168.x.x, 172.16.x.x až 172.31.x.x nebo 10.x.x.x. Další speciální případ vnitřní adresy je APIPA adresa 169.254.x.x. Pokud má počítač tuto IP-adresu, svědčí to obvykle o problémech s přebíráním nastavení z DHCP serveru.

Co je IP-adresa vašeho počítače?

Níže uvedená IP-adresa je ta veřejná adresa, pod kterou je váš počítač vidět zvenčí. Může to být IP-adresa, která je nastavená přímo na vašem počítači, na WAN-portu vašeho routeru nebo je to adresa rozhraní vašeho internetového providera nebo anonymizéru, pokud jste přes něj připojeni.

Co je veřejná IP-adresa?

Veřejná IP-adresa je adresa TCP/IP protokolu, která umožní vašemu počítači navazovat spojení s počítači/servery v interneteu a hlavně, na rozdíl od neveřejné IP-adresy, umožní počítačům v internetu navazovat spojení s vaším počítačem. Pokud tedy máte veřejnou IP-adresu, může váš počítač sloužit jako server.

Jaký je rozdíl mezi IP adresou a bránou?

🤓 Jaký je rozdíl mezi IP adresou a následujícími pojmy? MAC adresa Zatímco vaše IP adresa je identita síťov ... Brána/defaultní brána „Defaultní brána“ nebo „brána“ jsou pouz ... Název domény Název domény webové stránky je to, co vl ... URL Uniform Resource Locator (URL) je celý n ... Maska podsítě Masky podsítě se používají k rozdělení a ... 3 more rows ...

Související příspěvky: