Kde je keltské dědictví?

Obsah

Kde je keltské dědictví?

Kde je keltské dědictví?

Keltské dědictví existuje i v naší národní kultuře, v umělecké tradici a v prastarých zvycích. V názvosloví nám Keltové nezanechali jen název naší země a Česká krajina stále nese stopy keltského osídlení.

Co je keltské náboženství?

Keltské náboženství: Keltské náboženství je, jako všechno keltské, zvláštní. Dost špatně se definuje, samozřejmě není jednotné a je prostě nestandardní. Pokud vezmeme za klasické náboženství jejich doby náboženství římské, tak narazíme na několik společných a několik diametrálně odlišných znaků.

Který je keltský náhrdelník?

Mezi keltské symboly neodmyslitelně patří nákrčník neboli torques. Je typickým atributem Keltů a doklady o jeho existenci máme od nejstarších dob halštatské kultury až po období úpadku a ústupu Keltů. Tento náhrdelník byl symbolem moci, a proto byl výsadou králů, mocných válečníků, bohů, hrdinů ale i kněžích.

Kde se používají keltské symboly?

keltské symboly, které se používají dodnes. Keltský národ měl své symboly, z nichž mnoho známe a používáme dodnes. Keltské symboly měli však také svá specifika a byli jedinečné v tom, že jsou pro tuto kulturu tak příznačné. Spirálové motivy, keltský kříž, nákrčník. Jsou dnes opět velmi oblíbené – snad právě pro svoji osobitost a nezaměnitelnost.

Související příspěvky: