Kdo je královnou Spojeného království?

Obsah

Kdo je královnou Spojeného království?

Kdo je královnou Spojeného království?

1. Královna Spojeného království je zákonným vlastníkem jedné šestiny zemského povrchu. 2. Pokud ve Spojeném království dosáhnete 100 let, obdržíte narozeninové přání přímo od královny. 3. Spojené království utratilo 15,8 miliard USD za počítačový systém pro zdravotnictví, který selhal a byl odstaven v roce 2013.

Co jsou zámořské území Spojeného království?

Pod suverenitu Spojeného království spadá také 14 zámořských území, jež jsou zbytky bývalé Britské říše. O této kosmopolitní zemi toho bylo již napsáno mnoho, pár zajímavostí vám však určitě uniklo. Ifenomén pro vás připravil 49 z nich.

Co je Spojené království a Severního Irska?

Spojené království Velké Británie a Severního Irska je parlamentní monarchii složenou ze čtyř zemí - Anglie, Skotska, Walesu a Severní Irska. Pod suverenitu Spojeného království spadá také 14 zámořských území, jež jsou zbytky bývalé Britské říše. O této kosmopolitní zemi toho bylo již napsáno mnoho, pár zajímavostí vám však určitě uniklo.

Proč jsou Spojené království zaměnitelné?

Výrazy UK a Velká Británie nejsou zaměnitelné: Spojené království zahrnuje i Severní Irsko, zatímco Velká Británie ne. 41. Král Norska je 73. kandidát v řadě na britský trůn. 42. Ve Spojeném království nemůžete být nikdy dále než 70 mil od moře. 43. Princ Charles byl v první linii jako dědic britského trůnu po dobu více než 64 let.

Související příspěvky: