Co jsou barvy Pantone plus?

Obsah

Co jsou barvy Pantone plus?

Co jsou barvy Pantone plus?

Barvy Pantone Plus zahrnují barvy PMS, jež nahrazují předchozí vzorník Pantone Matching System®. Knihovny barev Pantone v aplikacích společnosti Adobe, jako jsou Illustrator, Photoshop a InDesign, jsou k dispozici v rámci obchodní smlouvy mezi společností Pantone a Adobe.

Jaké jsou hodnoty knih barev Pantone?

Knihy barev Pantone zavedené od verze CS2 používají jako definice barev hodnoty Lab. Ekvivalentní hodnoty CMYK nejsou vždy celá čísla. Soubory těchto knih barev mají příponu .acbl. V aplikaci Adobe Illustrator se do vzorníků dokumentu přidávají pojmenované vzorky barev, například přímé barvy dodané výrobcem.

Jaký je Pantone vzorník?

Pantone vzorník se dělí na tři základní druhy: 1 Coated – C (natíraný, křídové papíry) zobrazuje barvy na natíraných papírech, např. Pantone 175 C. 2 Uncoated – U (nenatíraný, ofsetové papíry) zobrazuje barvy na nenatíraných papírech, např. Pantone 175 U. 3 Matt – M (matný, ofsetové papíry) zobrazuje barvy na matných natíraných papírech, např. Pantone 175 M. More ...

Co se týká knihoven Pantone?

Tato smlouva se nevztahuje na všechny knihovny barev Pantone, takže v aplikaci Illustrator a dalších aplikacích společnosti Adobe nemusí být některé knihovny Pantone k dispozici. Obě tyto aplikace mají navíc nezávislé cykly aktualizací, takže v aplikacích společnosti Adobe nemusí být okamžitě k dispozici nejnovější aktualizace knihoven Pantone.

Související příspěvky: