Které vlastnosti vody je dobré znát?

Obsah

Které vlastnosti vody je dobré znát?

Které vlastnosti vody je dobré znát?

Vodovodní voda může vystačit, ale je dobré znát její vlastnosti. Na základní měření může stačit i obyčejný test od Tetry 6 v 1, díky kterému celkem rychle a jednoduše zjistíte 6 vlastností vody, které je dobré znát.

Kde se napouští voda z vodovodu?

Především ve velkých akváriích, kde nejsou ryby citlivé na chlor a nejde o příliš velkou výměnu vody (pokud voda nevyžaduje jinou úpravu), se mnohdy napouští voda přímo z vodovodu. Jak udělat rychlý test hodnot vaší akvarijní vody?

Jaké jsou správné vlastnosti akvarijní vody?

Jaké jsou správné vlastnosti akvarijní vody a jak je měřit? Akvaristika není jednoduchá. Pokud chce někdo dlouhodobě krásné akvárium plné spokojených ryb a krásně rostlých akvarijních rostlin, bude zapotřebí mnoha vědomostí a času kolem údržby akvária a péči o rostlinky.

Jak snížit pH akvarijní vody?

Jak snížit pH akvarijní vody? Dobrá zpráva je ta, že pH a uhličitanová tvrdost KH se dají vcelku jednoduše ovlivnit přidáváním plynného CO2 do vody, které sníží pH vody. Pokud je tedy snížení pH nutností a zároveň potřebujete pro náročnější rostliny uhlík, plynné CO2 je dobrou volbou. Nejstabilnější dávkování CO2 do vody je pomocí CO2 lahve.

Související příspěvky: