Jaké jsou typy motorů v elektrických sekačkách?

Obsah

Jaké jsou typy motorů v elektrických sekačkách?

Jaké jsou typy motorů v elektrických sekačkách?

V moderních elektrických sekačkách se dnes používají v podstatě jen dva typy elektromotorů. Klasický indukční (přesněji „asynchronní indukční motor“), nebo komutátorový. Běžný uživatel typ motoru moc neřeší, ti zkušenější však mnohdy lamentují nad tím, který motor je lepší. Mnohdy v tom nemají jasno ani samotní prodejci.

Jaké jsou typy motorových jednotek zahradní sekačky?

Typů motorových jednotek pro tyto zahradní sekačky je nespočet, mojí radou je vybírat od renomovaných výrobců: dvoutaktní motory vyrábí český Motor Jikov. Z letitých zkušeností je zřejmé, že se jedná o výborné a silné pohonné jednotky s minimálními nároky na údržbu.

Proč se sekačka provádí ve vysoké trávě?

Nejčastěji se to provádí převodem s klínovým řemenem. Sekačka má pak díky vlastnostem komutátorového motoru a převodu vysoký točivý moment již v nízkých otáčkách. Jednoduše řečeno – ve vysoké trávě se tak snadno nezadusí, má větší sílu.

Jak se používají elektromotory v elektrických sekačkách?

V moderních elektrických sekačkách se dnes používají v podstatě jen dva typy elektromotorů. Klasický indukční (přesněji „asynchronní indukční motor“), nebo komutátorový. Běžný uživatel typ motoru moc neřeší, ti zkušenější však mnohdy lamentují nad tím, který motor je lepší.

Související příspěvky: