Jak vybrat ochranný brýl?

Obsah

Jak vybrat ochranný brýl?

Jak vybrat ochranný brýl?

Tento leták by měl pomoci při základní orientaci ve výběru ochranných brýlí. Brýle jsou prostředkem na ochranu očí sestávajícím ze zorníků zasazených v brýlové obrubě se stranicemi. Brýle mohou být vybaveny postranními kryty, zorníky mohou být čiré nebo s filtračními vlastnostmi, mohou krýt každé oko samostatně nebo obě oči zároveň.

Jaké jsou brýle pro volný čas?

Jiný vzhled brýlí je vhodný pro pracovní a studijní aktivity, jiné brýle na sport a volný čas. U brýlí do práce půjde většinou o image, bývají proto konzervativnější. U brýlí na sport zase více záleží na materiálu a odolnosti proti nárazům. Jako brýle pro volný čas je možné zvolit i odvážnější módní výstřelek, obruby nejrůznějších tvarů a designu.

Co se týče značení brýlí?

Zorník a obruba brýlí musí být značeny odděleně. Jestliže zorník a obruba brýlí tvoří jeden celek, musí být celé značení provedeno na obrubě brýlí. Systém značení na výrobku je poměrně složitý a používaná čísla nebo písmena nemusí být srozumitelná.

Jaké jsou brýle pro celodenní nošení?

Ať už máte předepsané brýle pro celodenní nošení nebo jen brýle na čtení, neměly by na čočkách chybět povrchové úpravy – tvrzení a antireflex.

Související příspěvky: