Šta se radi sa sitnim semenkama?

Obsah

Šta se radi sa sitnim semenkama?

Šta se radi sa sitnim semenkama?

Postoji dobar razlog zašto o čia semenkama svi pričaju u poslednje vreme! Ove sitne semenke su pune proteina, vlakana, kalcijuma, antioksidansa i omega-3 masnih kiselina, ali postoji dobar i loš način na koji možete da ih konzumirate, a jedan čovek je ovo naučio na teži način.

Šta se radi sa čia semenkama pre jela?

Potapanje čia semenki u vodu pre jela je bezbedno- nakon što se potope, čia semenke oko sebe obrazju sluzav omotač koji im pomaže da lakše prolaze kroz digestivni sistem. Drugo istraživanje pokazuje da jedenje neljuštenih čia semena čini da mnogo više određenih biljnih omega-3 masnih kiselina dospe u krvotok.

Ko su semenke koje možete da koristite u ishrani?

Kada su deo recepta, naš organizam može svariti oljuštene, natopljene ili neljuštene čia semenke u većim količinama. Ukoliko želite da uključite ove bogate semenke u svoju ishranu, evo nekoliko ideja koje vam mogu biti od pomoći.

Zbog koga se ove semenke spominju?

Jedan od razloga zbog koga se čia semenke spominju kada je mršavljenje u pitanju je taj što se, u kontaktu sa vodom, naduju na veličinu višestruko veću od originalne i u želucu stvaraju osećaj sitosti.

Související příspěvky: