Jak dlouho žije medvěd v Česku?

Obsah

Jak dlouho žije medvěd v Česku?

Jak dlouho žije medvěd v Česku?

V současnosti se tato velká šelma ve stáří asi čtyř let potuluje po několik týdnů Vsetínskem a Zlínskem, kde již potrhala několik hospodářských zvířat a poničila včelíny. Medvědi jsou v Česku vzácní. Typicky se jedno až dvě zvíře dlouhodobě vyskytuje v pohraničí se Slovenskem (na samotném Slovensku jich žije kolem 1200).

Jak dlouho žije medvěd v pohraničí?

Typicky se jedno až dvě zvíře dlouhodobě vyskytuje v pohraničí se Slovenskem (na samotném Slovensku jich žije kolem 1200). V první polovině října se medvěd ukázal ve Velké Lhotě u Valašského Meziříčí. „Je fakt, že už je trochu drzý, přibližuje se. Dal se přes otevřené zahrady, přišel na cestu, kde narazil na plot, a proto šel po cestě.

Kde jsou medvědi v Česku vzácní?

Medvědi jsou v Česku vzácní. Typicky se jedno až dvě zvíře dlouhodobě vyskytuje v pohraničí se Slovenskem (na samotném Slovensku jich žije kolem 1200). V první polovině října se medvěd ukázal ve Velké Lhotě u Valašského Meziříčí.

Kde žije medvěd v okolí Velkých Karlovic?

V regionu se zřejmě vyskytuje ještě jeden medvěd, a to v okolí Velkých Karlovic, ten však žije schovaný v lese. Odbornice na velké šelmy Dana Bartošková z CHKO Beskydy míní, že jedince do blízkosti lidských obydlí přilákala vůně ovoce.

Související příspěvky: