Jak vznikla Vlajka Spojených států amerických?

Obsah

Jak vznikla Vlajka Spojených států amerických?

Jak vznikla Vlajka Spojených států amerických?

První zmínka o vlajce Spojených států amerických se objevila v roce 1777. Jejím autorem byl s největší pravděpodobností kongresman Francis Hopkinson, který se nechal inspirovat vlajkou tzv. Synů svobody – skupiny aktivistů protestujících proti zavedení anglického cla v amerických koloniích.

Co jsou Spojené státy americké?

USA tvoří 50 států, federální distrikt District of Columbia s Washingtonem D. C. a další území s vlastní samosprávou. Kontinentální Spojené státy americké tvoří 48 států, nespadá pod ně Aljaška a Havaj. Charakteristika států USA, hlavní města, zkratky a počet obyvatel jsou v seznamu níže.

Kde se nachází Spojené státy americké?

Amerika má celkem 50 států a federální District of Columbia s Washingtonem D. C. Většina států se nachází na pevnině. Havaj je nejvzdálenějším a jediným ostrovním státem USA. Spojené státy americké dělíme na 4 hlavní regiony: Northeast (severovýchod), Midwest (středozápad), South (jih) a West (západ).

Kolik států má americký stát?

Kolik států má USA? Jaká jsou jejich hlavní města? A tipnete si správně, který z amerických států je NEJmenší, NEJbohatší nebo NEJlidnatější? Amerika má celkem 50 států a federální District of Columbia s Washingtonem D. C. Většina států se nachází na pevnině.

Související příspěvky: