Jaké jsou sacharidy jablka?

Obsah

Jaké jsou sacharidy jablka?

Jaké jsou sacharidy jablka?

Ve složení jablka vynikají jen sacharidy, kterých je ve 100 g dužiny 13 %. Tvoří je především fruktóza (ovocný cukr) a v menší míře glukóza a sacharóza. Jablko dále obsahuje velmi málo proteinů a tuků, z vitaminů jen vitamin C a E a z minerálů malé množství draslíku a železa. Tělu dodává celkově 59 kcal na 100 g.

Co obsahuje jablkový těl?

Jablko dále obsahuje velmi málo proteinů a tuků, z vitaminů jen vitamin C a E a z minerálů malé množství draslíku a železa. Tělu dodává celkově 59 kcal na 100 g. Sacharid pektin se ve střevech nevstřebává, ale tvoří větší část nerozpustné rostlinné vlákniny, které se v jablku nachází (2,7 g/100 g).

Co obsahují jablka při hubnutí?

Obsah článku 1 Jablka obsahují hodně živin 2 Jablka mohou pomoci při hubnutí 3 Jablka prospívají vašemu srdci 4 Jablka snižují riziko vzniku diabetu 5 Jablka mají prebiotické účinky a podporují růst tělu prospěšných baktérií ve střevě 6 Látky obsažené v jablkách mohou chránit před rakovinou 7 Jablka obsahují látky, které pomáhají v boji s astmatem 8 Jablka zlepšují zdraví kostí More ...

Jak jablka působí na zdraví srdce?

Shrnutí: Jablka kladně působí na zdraví srdce, a to hned několika způsoby. Jednak obsahují velké množství ve vodě rozpustné vlákniny, která snižuje cholesterol. Navíc obsahují také polyfenoly, které snižují krevní tlak i riziko vzniku cévní mozkové příhody.

Související příspěvky: