Kdo je původní obyvatelstvo Austrálie?

Obsah

Kdo je původní obyvatelstvo Austrálie?

Kdo je původní obyvatelstvo Austrálie?

Původní obyvatelstvo Austrálie, které Evropané začali nazývat Aboriginals (viz obr.č. 1, 2, 3), tvoří v etnickém složení Austrálie zvláštní místo. Během evropské kolonizace počty Austrálců silně poklesly.

Kde jsou původní Austrálci?

Původní Austrálci zaujímají antropologicky i jazykově zvláštní místo, počítají se však k tmavým typům lidstva. Jsou střední postavy, pleti barvy čokoládově hnědé až černé. Charakteristickými rysy obličeje jsou velké nadočnicové oblouky, široký nos, velká ústa, vysedlé čelisti. Záhadou zůstává původ Tasmánců.

Kdo byl prvním austrálcem?

Původní obyvatelstvo 1 Evropská kolonizace. Během evropské kolonizace počty Austrálců silně poklesly. Evropští osadníci s sebou přinesli mnohé... 2 Dnešní postavení Austrálců. V roce 1967 byli Austrálci na základě celostátního referenda zrovnoprávněni s bílými... 3 Vzhled Austrálců. Původní Austrálci zaujímají antropologicky i jazykově zvláštní místo, počítají se však k tmavým... More ...

Kdy byla Austrálie osídlena?

Nejstarší nálezy pochází z okolí jezera Mungo, kde byla nalezena kostra muže, jejíž stáří je určeno přibližně na 60 000 let. Z toho se dá usuzovat, že Austrálie byla před více než 60 000 lety osídlena lidskou populací, jako v pořadí druhý kontinent po Asii.

Související příspěvky: