Jak změnit velikost obrazu na obrazovce?

Obsah

Jak změnit velikost obrazu na obrazovce?

Jak změnit velikost obrazu na obrazovce?

Pokyny ke změně velikosti fotografií najdete v článku Velikost obrazu a rozlišení. Pokyny k oříznutí fotografií najdete v článku Oříznutí a narovnání fotografií. Velikost obrazu na obrazovce je odlišná od velikosti obrazu, který vytisknete.

Jaké jsou hodnoty používané při změně velikosti obrazu?

Další hodnoty používané při změně velikosti obrazů, konkrétně fyzická velikost obrazu při tisku a rozlišení, hrají roli pouze při tisku obrazu. V tomto případě se od fyzické velikosti obrazu, jeho rozlišení a rozměrů v obrazových bodech odvíjí množství obrazových dat a kvalita tisku.

Jaká je velikost obrazu při tisku?

Při rozlišení 1 024 x 768 proto obraz vypadá menší než při rozlišení 640 x 480. Další hodnoty používané při změně velikosti obrazů, konkrétně fyzická velikost obrazu při tisku a rozlišení, hrají roli pouze při tisku obrazu.

Jak zmenšit velikost obrazu na palec?

Například obraz o velikosti 400 x 400 obrazových bodů má fyzickou velikost 4 x 4 palce a rozlišení 100 obrazových bodů na palec (ppi). Chcete-li bez převzorkování zmenšit fyzickou velikost obrazu o polovinu, je třeba nastavit fyzickou velikost 2 x 2 palce. Aplikace Photoshop zvýší rozlišení na 200 ppi.

Související příspěvky: