Jak udělat avokádové mističky?

Obsah

Jak udělat avokádové mističky?

Jak udělat avokádové mističky?

Avokádové mističky vyndejte z trouby a každou půlku posypte na kousky rozlámanou opraženou slaninou. Podávejte s tousty, na které si avokádo s vejci rozetřete, a solí a pepřem na dochucení. Nesmíme samozřejmě zapomenout ani známé a oblíbené guacamole. Ukážeme vám, že se dá udělat i velmi originálně:

Jak se zbavit avokádu?

Abyste avokádu přišli na chuť, musíte vybrat zralé plody. Ty jsou na pohmat lehce měkké. Pokud koupíte nedozrálé, tvrdé avokádo, nechte ho při pokojové teplotě pár dní dojít. Dobré není ani přezrálé avokádo. To poznáte snadno.

Jaké jsou důlky avokáda?

1. Avokádo podélně rozkrojte, vyjměte pecku a dužinu lehce vydlabejte tak, aby v obou půlkách vznikly důlky, do kterých se vejde vejce. Půlky avokáda pak položte do jedné nebo dvou zapékacích mističek tak, aby byly stabilní a nenakláněly se na stranu.

Co jsou dusičnany?

Dusičnany (též ledky, nitráty) jsou soli kyseliny dusičné, často využívané v zemědělství na výrobu hnojiv (pro přítomnost dusíku) a v pyrotechnice (protože jde o oxidační činidla) např. pro výrobu střelného prachu. Základem dusičnanů je aniont NO 3− o molární hmotnosti 62,01 g/mol.

Související příspěvky: