Ako vypestovať avokádo?

Obsah

Ako vypestovať avokádo?

Ako vypestovať avokádo?

1 Ako vypestovať avokádo. Doma si avokádo môžeme vypestovať tak, že čerstvú kôstku zo skonzumovaného plodu zatlačíme do... 2 Plody. Tvar plodov je guľatý, najčastejšie však hruškovitý s hmotnosťou podľa odrody od 50 do 2 000 g. 3 Avokádo pre zdravie. Zdravotne i výživovo dôležitými tukovými látkami v avokáde sú fosfolipidy, najmä lecitín, ktorý... More ...

Ako môže avokádo napadnúť škodcovia?

Pestovanie avokáda – choroby, škodcovia a iné zdravotné problémy 1 Dierky na listoch: Stáva sa to málokedy, no i avokádo môžu napadnúť škodcovia. ... 2 Čierne škvrny na listoch: Takto vám dá avokádo najavo, že sa trápi kvôli suchému vzduchu. ... 3 Žltnutie (hnednutie) listov a stonky: Za týmto javom stojí už spomínané premokrenie pôdy. ... 4 Odhnívanie koreňov: Aj tento problém spôsobuje dlhodobé premokrenie pôdy.

Čo sa začalo pestovať avokádo v Španielsku?

V Kolumbusových časoch sa avokádo najprv začalo pestovať v Španielsku, ale zakrátko sa toto lahodné a zdravé ovocie rozšírilo do všetkých teplých oblastí sveta. Krásny vždyzelený strom dorastá až do výšky 20 m a dožíva sa viac než 100 rokov.

Související příspěvky: