Jak nakrájet jablka?

Obsah

Jak nakrájet jablka?

Jak nakrájet jablka?

Přidejte nakrájené jablka se skořicí a povařte. Jablka krásně pustí šťávu, takže není potřeba přidávat vodu. Po celou dobu jablka průběžně míchejte, aby se v karamelové směsi pěkně obalila.

Jak odstranit jádřince z jablka?

Jablka pokrájejte, odstraňte jádřince a nakrájejte na středně velké kostičky. Pokapejte šťávou z půlky citrónu a vložte do hrnce. Přidejte nastrouhanou kůru z citrónu, cukr, rozinky skořici, hřebíček a zalijte jablka vodou, tak aby byla úplně ponořená. Jablka vaříme 10 minut, tak aby se nerozpadla.

Proč jsou padaná jablka skvělá do koláčů?

Padaná jablka jsou skvělá do koláčů i do kompotu. Na jabloních pomalu dozrávají sladká jablka a vy už přemýšlíte, co s nimi? Poradíme, jak je rychle zpracovat. Srpen je měsíc, který zahrádkářům přináší mnoho radostí i starostí. Každoročním problémem jsou padaná jablka, které na zemi hnijí a spousta zahrádkářů si láme hlavu, jak je rychle zpracovat.

Jak dát jablka do trouby?

Jablka omyjte, rozkrojte, vykrojte jádřince a nakrájejte na tenké půlměsíčky. Rozprostřete je na plech pokrytý pečícím papírem nebo utěrkou a sušte na radiátoru nebo slunci. Není dobré dávat jablka do trouby, protože při teplotě vy šší 48o C ztrácejí důležité vitamíny a minerály.

Související příspěvky: