Co je břišní tuk?

Obsah

Co je břišní tuk?

Co je břišní tuk?

Břišní (neboli abdominální) tuk je tuk vyskytující se v oblasti břicha. Může být buď podkožní, tedy nacházející se mezi kůží a břišní stěnou, nebo takzvaný viscerální. Viscerální tuk je tuk vystýlající břišní dutinu a obklopující vnitřní orgány.

Proč je břišní tuk neatraktivní?

Břišní tuk, také známý jako viscerální tuk, se hromadí kolem břicha a je velkým problémem velké většiny z nás. Nejen, že dělá naší postavu neatraktivní, ale také zvyšuje riziko vysokého krevního tlaku, cukrovky a onemocnění jater. Mnozí z nás se snaží zhubnout břišní tuk pomocí různých diet, ale to není zrovna optimální řešení.

Jak zhubnout břišní tuk?

Mnozí z nás se snaží zhubnout břišní tuk pomocí různých diet, ale to není zrovna optimální řešení. Ideálním způsobem, jak se zbavit břišního tuku, je vybrat si do svého jídelníčku vhodné potraviny a každý den se věnovat aspoň chvilku nějaké fyzické aktivitě.

Proč zralé banány způsobují zácpu?

Zatímco zralé banány přináší úlevu od zácpy, konzumace nezralých banánů má opačný účinek a zácpu může způsobit. Je to proto, že nezralé banány obsahují více rezistentního škrobu, což je látka, kterou lidský organizmus špatně tráví ( 4 ).

Související příspěvky: